Almavédelem

A Force Touch adhatja el az új iPhone-okat

2015. augusztus 07. - naturevic

Bizony, az a fránya „fontos új összetevő”, amire mindig szükség van ahhoz, hogy egy cég eladjon egy új fejlesztést, vagy egy régebbi modell újabb verzióját.

Igazából nincs arra recept, hogy mivel tehető vonzóvá egy termék – sokszor csak annyi a trükk, hogy a már meglévő eszközöknél használt technológiát ültetik át egy másikba. Ezt tervezi most az Apple is az új iPhone-oknál, amikor a Force Touch-ot építi be a telefonokba.

Force Touch, a nyomás ereje

A Force Touch technológiát az Apple már eddig is alkalmazta az Apple Watch-oknál és a 12 colos MacBookoknál, így nem teljesen ismeretlen a felhasználók körében ez a nyomásérzékeny kijelző. A cég stratégiája ugyanis az, hogy a jól bevált jellemzőket egyik készülékről a másikra ülteti át, ami tulajdonképpen teljesen logikus lépés a részéről. Kétségtelen, hogy az órák esetében szükség is van erre a funkcióra, hiszen a kis kijelzőn így érhetőek el bizonyos extra menüpontok, de az iPhone-oknál is praktikus lehet majd ez a tulajdonság.

shutterstock_136552994.jpg

Force Touch az iPhone-okba

Bár még nem megerősített a hír, de már hónapok óta kering az az információ, hogy a Force Touch az új iPhone-oknak is a része lehet. Az iPhone 6s és a 6s Plus azonos méretű és megjelenésű lesz, mint a 4,7 colos és az 5,5 colos elődei, de a nyomásra érzékeny képernyő valódi újdonságnak számít majd bennük. Igaz ugyan, hogy ezen telefonok kijelzője jóval nagyobb, mint az Apple Watch-oké, tehát elvileg van rajtuk hely mindennek, de a tulajdonosok azért jó hasznát vehetik majd: működhet például gyorsbillentyűként, amivel könnyedén előcsalogathatunk egy-egy funkciót.

Mire lesz jó a Force Touch?

Mint már írtuk, a Force Touch-csal előhívhatunk majd bizonyos funkciókat az új iPhone modelleken – így például egyetlen hosszú, erős nyomással pillanatok alatt létrehozhatunk egy-egy eseményt a naptárunkban, rákereshetünk szavakra a szótárban, vagy megjelölhetünk egy helyet a térképen.

Úgy tűnik, a Force Touch az iPhone-oknál is praktikus lehet, és könnyebbé, valamint gyorsabbá teheti a felhasználók életét – most már csak az a kérdés, hogy igaz-e az infó, és valóban megkapják-e a készülékek a nyomásérzékeny kijelzőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://almavedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr267681144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása