Almavédelem

Jön az Apple Music, örülhetnek a zenerajongó iPhone-osok

2015. június 30. - naturevic

Június 8-án az Apple egy nagyszabású sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hamarosan elindul saját streaming zeneszolgáltatása. Az Apple Music megjelenése nem érte a szakmát váratlanul, hiszen azt régóta várták már a piaci szereplők.

A bejelentetést a gyártó egybekötötte a szokásos fejlesztői konferenciával (WWDC), és Eddy Cue, az Apple internetes szoftverekért felelős vezetője elmondta, hogy a szolgáltatás június 30-tól lesz elérhető az iPhone-t é a Macintosh számítógépeket használók számára.

shutterstock_262741700.jpg

Havi 9,99 dollártól minden a miénk lehet

Az első három hónapban a Music ingyenes lesz, vagyis kedvére próbálhatja ki mindenki, de szerencsére Apple amúgy sem vitte túlzásba a díjszabást, és egy Netflix-es előfizetéshez hasonló ár megfizetésével hamarosan mindenki kedvére hallgathatja majd kedvenc zenéit.

Az alapjáraton havi 9,99 dollárért elérhető szolgáltatás azonban további öt dollárért azt is lehetővé teszi, hogy hat családtagunkkal megosszuk a használatot.

Külön öröm viszont a magyar felhasználóknak, hogy nekünk euróban „csupán” 4,99-et kell fizetnünk. Mindez már csak azért sem meglepő, mert az Apple a hasonló árért elérhető Spotify-jal szeretne versenyezni, és az almások kifejezetten boldogok lennének, ha az ingyenes időszak után minél többen maradnának az ő szolgáltatásuk mellett.

A hatalmas felhasználói bázis miatt várható, hogy jó páran lemondják majd a Spotify-előfizetésüket, és átpártolnak az Apple Music-hoz, viszont a nagy hullámra a három hónapig tartó ingyenes időszak után számítanak a szakértők. Cue szerint ráadásul ősztől az Androidos készülékeket használóknak is elérhetővé válik a szolgáltatás, így akkoriban nagy pénzköteg érkezhet a cég bankszámlájára.

További bejelentések is voltak a WWDC-n

Az Apple a Music mellett azt is bejelentette, hogy hamarosan útnak indítja globális online 24 órás rádióállomását, valamint júliustól az Egyesült Királyságban is elérhető lesz az Apple Pay.

Megtudtuk továbbá azt is, hogy az Apple Maps új funkcióval bővült (integrálták a tömegközlekedést és a gyaloglási időt), hogy a Watch okosóra új szoftvert kapott, valamint hogy az iOS 9 rengeteg olyan dologra lesz képes, amit még legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna.

Kép: endermasali / Shutterstock.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://almavedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr167586226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása