Almavédelem

Mit tud az iPhone 6, amiről a Galaxy csak álmodik?

2015. június 16. - almaprot

Az iPhone és a Galaxy háborújában csak azt nem vágják a másik fejéhez a rajongók, ami nem létezik, és bármennyire is cél a világbéke, a két tábor nehezen nyugszik.

A Samsung beerősített, és az S6 premiernapján mindenki megcsodálhatta az osztott kijelzőt, az egyszerűsített mobilfizetés és a tévés távirányítás lehetőségét, valamint azt az elképesztő kamerát, ami követő autófókusszal és páratlan élességgel rendelkezik.

Természetes, hogy az iPhone-rajongók szeretnének visszavágni, ezért hogy ne kelljen sokat gondolkodniuk, összeszedtük azt a három dolgot, amiben az iPhone vitathatatlanul jobb, mint riválisa.

shutterstock_279152432.jpg

Applikáció applikáció hátán

Kétségkívül az Apple egyik legnagyobb előnye, hogy elképesztő mennyiségű alkalmazást kínál a felhasználóknak, és ezzel még a Google sem veheti fel a versenyt. Ma már boldog-boldogtalan iOS-es applikációt fejleszt és tesz közzé ingyen vagy aprópénzért, ezért az iPhone-tulajdonosok kedvükre válogathatnak.

A filléres ötletektől a minőségi appokig mindent megtalálunk az AppStore-ban, és bár a Play kezd magára találni, attól még messze van, hogy igazán rámásszon az Apple hátára.

A kiegészítők száma

Szükséged van valamire? Megvan!

Tok, hangszóró, töltő, bármi, és lehet szeretni az Androidot, de hogy egy iPhone-hoz egyszerűbb kütyüt szerezni, az tény. A kiemelkedő népszerűség miatt a gyártóknál is fontosabbak az iPhone-gazdák, ezért mindennel elárasztják a piacot, ami szerintünk érdekelheti az embereket.

Az Androidos kütyükre eközben még várni kell, így nemcsak belül, de kívül is egyszerűbb testre szabni egy Apple-terméket, mint egy Androidos telefont.

Ennyire egyszerű a megosztás?

A válasz: igen!

Az iPhone-ok abban is élen járnak, hogy könnyebbé, játékosabbá teszik a fotók, videók és linket megosztását. És ez ma, a digitális és online korban már szempont. Gondoljunk csak az AirDropra, amivel sosem volt még ilyen egyszerű a készülékek közötti váltás.

Kép: Giuseppe Costantino / Shutterstock.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://almavedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr867548194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiktiv állat 2015.06.16. 14:02:06

Ne már. Ez a cikk komoly?!
Appok biztosan vannak, mint bármely más platformra. De amíg nem sikerül a pc-re való ITunest rendesen megcsinálni (pl feloldani a biztonsági kódot a felületről és nem a telefonról) addig egy kalap szart sem ér.
Kiegészítők... Persze, van minden, ha az Ebayről Kínából szerzed be elérhető áron, amúgy egy túlhypeolt kütyü farvizén szénné lopnak a kiegészítő árakkal (pl Apple szivargyújtó adatper 4000 HUF... vicc)
Könnyű a megosztás... Igen, ennyi pénzért már elvárható, hogy lehessen kezelni a rendszert, viszonylag egyszerűen, ez nem extra, csak fícsör.
Szóval nem tud többet (ja, hazudok, az ujjlenyomat olvasó igenis jó cucc) mint a konkurencia, kár lenne az egekbe emelni.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2015.06.16. 14:04:17

"az Apple egyik legnagyobb előnye, hogy elképesztő mennyiségű alkalmazást kínál a felhasználóknak, és ezzel még a Google sem veheti fel a versenyt"

Lécci jelöld meg a forrásodat - az alapján, amit találtam, a helyzet fordítva igaz:

www.statista.com/statistics/276623/number-of-apps-available-in-leading-app-stores/

errrrrrrrrr 2015.06.16. 14:09:25

Szerintem végy a kezedbe egy Iphone X-nek megfelelő Samsungot és úgy hasonlítsd össze. Esetleg konkrét számokkal hasonlíts almát almához. Hány app van AppStore-ban és mennyi Play-ben?
Számold össze egy Media Marktban hányféle szirszar van egyikhez, másikhoz... Úgy pontosabb képet festhetsz az egészről. Így csak bullshit

2015.06.16. 14:09:50

1. hülyeség, a play-ben is van minden, legfeljebb nem 12ezer zseblámpa app van, hanem 10ezer. Ezt a puszta szám alapján való összehasonlítást sosem értettem, ha van 10 Trabantom, a haveromnak meg egy Imprezája, ki nyert?
2. ez durva öngól, az iphone-hoz minden sokkal drágább, egy kurva adatkábel 4-5 rongy, míg egy micro usb kábel bármelyik sarki boltban veszel ötszázért. A szabvány csatlakozó hiánya miatt az iPhone lehetőségei korlátozottabbak, viszont minden periféria rohadt drága hozzá, mert Apple ugye.
3. NFC, jó reggelt.

dex.ion 2015.06.16. 14:20:36

az első pontnál csak a szemöldököm szaladt fel, a másodiknál már kissé jobban meglepődtem, de a harmadiknál rájöttem, h csak egy sima trollkodás az egész cikk, pont ennyire is veszem komolyan. azok, akik komolyan vették, úgyis megírták már a cáfolatokat előttem.
remélem gyógyszerre költöd a kattintáspénzt.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2015.06.16. 14:29:48

@dex.ion: heh, igazad van. Én teljesen komolyan vettem, de még egyszer átolvasva tényleg inkább amolyan kattintásgeneráló trollírás.

És igen, holnapra lesz itt vagy 100+ anyázós hozzászólás.

heimdall 2015.06.16. 14:29:52

Már a címnél gondok vannak, ugyanis nincs olyan telefon, hogy Galaxy. Van Galasy S6 vagy Galaxy Note 4 például.
Arról nem beszélve, hogy a Samsungnak mi köze van az appok számához, a kiegészítők mennyíségéhez úgy általában android fronton? Ezek a Google "problémái", illetve a kiegészítő gyártóké. De megsúgom, iPhonehoz ugyan sok a kiegészítő biszbasz, de aranyáron.
A megosztás pedig nem emlékszem, hogy nehézkesebb lenne, de azt nap mint nap tapasztalom, hogy az Airdop totál megbízhatatlanul működik és sokszor képtelen vagyok használni, mert nem találja meg egymást a két eszköz, amelyek között megosztanék valamit.

arncht 2015.06.16. 14:47:33

hat appoknal mindegyik oldalon vannak elonyok, es hatranyok. az ioshez altalaban dragabbak az appok, es az sem igaz, hogy minosegibbek az appok. pl az ipademre nincsenek olyan szinvonalu kodi, foobar, etc taviranyitok, mint a nexushoz voltak, de a safari browser sem egy leanyalom.

mindkettovel lehet egyutt elni, de egyik sem tokeletes. mongy az apple cuccok araert jobban elvarnam, 3x annyit fizettem az ipadert, mint a nexus 7ert. a hw jobb, amugy meg egyik kutya, masik eb. reszemrol inkabb preferalok egy joarasitott nexust, az iphone csak fejleszteshez van.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2015.06.16. 15:07:30

hát ez elég sovány, pedig én is az iPhone mellett tettem le a voksom... mellesleg rühellem, ha valaki szítja a feszkót a két tábor között, legyen az külsős vagy táborlakó. mikor fogadja már el mindenki, hogy ez kb. olyan, mint hogy valaki kedvenc színe a kék, másnak meg a zöld. na bumm.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2015.06.16. 15:10:42

@arncht: hehe, nekem van egy ismerősöm, fura egy fazon, szenvedélyes Androidos szoftver-fejlesztő, de hozzá se tud nyúlni az Androidhoz privátban – csak az Alma, aminek meg a programozásától viszolyog és nem is érdekli. :)

victorcreed 2015.06.16. 15:12:04

WOW! :) Ezt nevezem! :) Remélem minden applikációt egyszerre le is töltesz!

arncht 2015.06.16. 15:19:05

@holex: izlesek es pofonok... en nem erzek semmifele ala-fole rendeltseget, se ios-android, se osx-win vonalon. hasznalom mindegyiket parhuzamosan, de hozzam a win-android vonal kozelebb all, nem nyujt annyival tobbet az apple, amennyivel tobbe kerul. mindegyiknek vannak hulyesegei.

Ne küldj levelet 2015.06.16. 15:58:02

Az egész poszt konkrétan és felháborítóan hülyeség.
Van szerencsém iphone-t és galaxy-t menedzselni, így ismerem mindkét fajta mobilt. (Kislányom folyamatosan az aktuális iphone-t, feleségem galaxy-t kapja, iphone 3g és galaxy kezdettel)
Hogy a play-ben több az app az egyértelmű, persze semmit nem jelent. De ma már egyre gyakrabban találkozom azzal, hogy androidra hamarabb megjelenik az alkalmazás, mint ios-re. (pl. parkolás, bank)
Kiegészítők egy vicc, majd akkor dumálj, mikor töltő/adat-csatoló váltás miatt kidobhatod az addigi kiegészítőidet. Megjelenéskor konkrétan tok is csak az apple store-ban volt, 10 ezer forintért gagyi 20 forintos műanyag.
Ennyire egyszerű? Aha, álmaidban. Konkrétan egy frissen készített nagyméretű videót ossz már meg a többiekkel még a helyszínen. Úgy hogy később net kapcsolat nélkül is megnézhessék a saját mobiljukról.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2015.06.16. 16:11:59

@arncht: ezt mondom én is, hogy ízlés dolga. mindneki máshogy méri a "többet". van aki csak a vasat számolja, van aki értékeli a mögöttes szolgáltatásokat is – nem vagyunk egyformák.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.06.16. 16:37:18

1. első és legonfotsabb: nem Apple vs Galaxy hanem az Android zászlóshajói azok amelyek szoros meccset vívnak. Az hogy az LG, a HTC, a Samsung vagy a Sony adja a legjobb telefont az attól függ melyik a legfrissebb. Ugyanakkor nem árt résen lenni, mert néha mindegyik hibázik (talán az LG a legtöbbször).

Az hogy a másfélszer annyiba kerülő Iphone ellenfele-e ezeknek relatív dolog az ár tükrében, de azért érdekes látni amikor az új Apple termékek sorra hozzák be a korábbi android újításokat, osztott képernyő, legördülő menü, gyorsmenü, 4 coll feletti képernyőméret sorolhatnám még. És ugyebár amíg egy ősöreg Iphone 4S 400 EUR, az LG G3 gyorsan 300 EUR koré fog süllyedni az utód érkezésekor.

2. Az Apple maps botrányig nem volt kérdés, hogy amit az Apple tud azt a legjobban tudja. A kérdés mindig az hogy mennyire zavar az ami hiányzik belőle: widgetek a főképernyőről (én pl a naptárat nagyon hiányolnám), SMS kézbesítés, esetleg flash lejátszás. Az Ihone 4 idején nem volt érdemi versneytársa. Most van.

3. tény, appokban még mindig vezet az Apple, drágábban de nagyobb kínálat, és ha valami speciális kell akkor valószínűbb hogy lesz almás változat, mint Android.

4. terméktámogatás: elértünk az Apple erősségéhez. Hardverre optimalizált szoftver, és amennyit kibír a vas minden frissítés. Tiszta és biztonságos gyári környezet. Az Apple alapvető érdeke hogy a vas kitartson mert addig van bevétele az Appokból is, amit szintén tőle veszel. Itt nincs olyan mint amikor az LG kinyírta az első sikerültebb zászlóshajóját a 4.1es rendszerfrissítéssel, aztán a lovak közé dobta a gyeplőt. A Samsung most nem érdekelt abban hogy mindenki legfrissebb lollipopot kapjon a vasaira, mert nem tőle veszed az appokat. Ráadásul minden gyártó maga fejleszt, széttöredezett erőforrásokkal.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.06.16. 19:30:14

4. Az Iphonra lehet dugni fejhalgatót, így utazás közben hallgathatunk zenét, az androidos telefonokon ilyen nincs

5. Színes a kijelzője az iphonoknak, androidos telefonoké még ma sem.

6. ki lehet hangosítani az iphonet, egy androidos telefont nem.

7. Az iphonból ki lehet venni az akkumulátort, míg az összes androidos telefonb.a be van forrasztva.

8. Az iphonon lehet választani csengőhangot, az androidosokon nem.

9. Az iphonon lehet SMS-t írni, az androidos telefonokon nem.

10.Az iphonenak érintőképernyője van, az androidos telefonoknak nincs.

PanelProli 2015.06.16. 20:43:14

A cikkből teljesen világosan kiderül, hogy mi az iPhone legeslegnagyobb előnye az Androidos cuccokkal szemben.

A befoghatatlan, leküzdhetetlen előny nem más mint az elvakult, befolyásolhatatlan, rendíthetetlen, fanatikus, vakbuzgó, elszánt, megszállott, mániákus, fáradhatatlan, szívós, hajthatatlan, állhatatos, rendületlen, tántoríthatatlan, kitartó, elkötelezett, eltökélt, szilárd, lankadatlan, megállíthatatlan, tényeket figyelembe nem vevő, sznob, előkelősködő, urizálós, pénzes de butácska RAJONGÓTÁBOR.

Spiritmonger 2015.06.16. 21:08:55

Sok előnyét nem látom az ájfonnak, de van egy irgalmatlan hátránya, az itunes. Hogy külön program kell ahhoz, hogy a telefonra zenét meg egyéb fájlokat áttöltsek, meg szerkeszthessek, amit akarok. már az első ájfon előtt tudták a középkategóriás gépek azt, hogy simán mehetett a fájlok ide-oda pakolása a géppel, ezt az ájfon nem tudja most sem.

Gekko 2015.06.16. 21:34:49

Az iPhone 6 egy igen jó készülék, miként az S6 is. A post szerzője viszont oly mélyen ostoba, hogy arra hirtelen nem találok frappáns hasonlatot. Egyszerűen megfejthetetlen.

Az indexes fiuknak meg respect, ilyen postot címlapra tenni, fejlett humorérzékről tanúskodik:-)

decoati 2015.06.16. 21:37:27

Emmegmi? Ájfóntokponthu? Fasza jó kiegészítők? Jajj gyerekek... :D

no.nick.today 2015.06.16. 21:37:30

Egy iPhone három év után is naprakész eszköz, az android-os teló meg az első szülinapja után mehet a kukába.

iPhone 4S: 2011 október (iOS 8.3)
Galaxy S III: 2012 május (Android OS 4.3)

xedos9 2015.06.16. 22:08:04

@no.nick.today: A Nexus 4 naprakész! És nem nevezhető újnak. És már volt benne NFC, kábel nélküli töltés.

zupa 2015.06.16. 22:21:55

@no.nick.today: a "naprakeszseg" miatt valtottam Androidra. Volt egy 4-es iPhonom, amit egyszeruen tonkretett az iOS 7-es frissitese. Idegesitoen lassu lett, állandóan felb@szott agyilag.

kalbász 2015.06.17. 00:51:56

@Ne küldj levelet: Egészen pontosan semmivel nem nyújt többet egy alma egy androidnál vagy winnél.

Mondjuk én nem is a 120 ezres laptopot hasonlítom a félmillás macbookhoz, hogy "az milyen jó a win meg milyen egy fos". Még halkan megjegyzem, hogy aki esetleg nem akar egy vagyont költeni ilyesmire, annak nagyon is fasza, hogy egy használható rendszert kaphat olcsóbban.
Azonos kategóriában pedig nem látom azt a nagy különbséget a dizájnon kívül semmiben (már abban sem annyira egyértelmű az alma előny).

kalbász 2015.06.17. 00:58:07

@no.nick.today: Imádom az s3-amat is, az egyik legstrapabíróbb telefon, a nagylányom és két pici fiam nem gyenge kiképzését túlélte gond nélkül. Mi a baj vele? A 4s a közelébe se jöhet semmilyen téren (az árát mondjuk jól tartja).

rockjano 2015.06.17. 02:04:32

Hát szerintem mindkettő baromi drága és nagyon túlárazott dolog. (mondom ezt mint öreg Apple felhasználó de csak Macintosh)

Ha okos telefon akkor olcsó kínai Androidos telefon. Ár-érték arányban verhetetlenek.

Az iOS biztos jobb mint az Android, megbízhatóbb gondolom kiforrottabb. A software mindig is az Apple erősége volt. Lásd MacOS via Windows.

Az hogy ér-e annyit amennyit kérnek érte az nagyon kétséges..de akinek kell vegye.

Egy csak tartalom fogysztásra és nem előállításra alkalmas eszközért soha nem fizetnék százezreket…

Barneby 2015.06.17. 07:40:50

@rockjano: Az olcsó kínai androidos telefonokkal csak óvatosan. Gagyi alkatrészekből rakják össze, ami önmagában nem jelentene gondot, ha az akkumulátor nem lenne gagyi. Egy ilyen akkumulátor a rossz napjaiban simán belehegeszti magát a hipotalamuszodba. Szerencse, hogy ezek a telefonok sok esetben a nagyok koppintásai, így könnyen cserélhető az akksi.

talpi 2015.06.17. 07:45:58

csak egy kérdés az itteni szakértőkhöz: telefonálni lehet velük?

2015.06.17. 08:31:40

@talpi: Jaj, de buta kérdés! A lényeg a megosztás és az appok száma. Telefonálni! Hol élsz? Mi ez a kispolgáriság? Videjót megosztani!

Piszkos Freud 2015.06.17. 13:12:39

Megutáltam a Samsung droidos telefonját (ACE aktuális verziója), egy olcsóbb Sony Xperia is jobb volt nála. Az öreg iPhone 4S sokkal használhatóbb számomra.
Ettől még utálom az iTunes-t és az alma hülye korlátait.
S6 nem kéne, de valószínűleg előbb vennék Nexust, vagy más csúcs droidot, mint almát, ha költenék rá.

Piszkos Freud 2015.06.17. 13:14:15

A megosztás és a PC-s kommunikáció az iPhone-ok gyengéje.
Fura, hogy ezt erősségnek tekinti a cikk.
süti beállítások módosítása