Almavédelem

Apple iPhone 6 Plus vs. Galaxy Note 4: ki a győztes?

2015. július 02. - naturevic

Függetlenül attól, hogy nem azonos feltételekkel indultak a versenyen, az iPhone 6 Plus jelentős különbséget vert rá a Samsung Galaxy Note 4-re a grafikus teljesítmény terén.

Ez a küzdelem is csak azt mutatja, hogy a papíron lévő adatok alapján képtelenség megítélni egy telefon telefon teljesítményét.

Papíron jobb a Galaxy Note 4, a valóságban nem

Mint ismeretes, a Galaxy Note 4 azzal próbálta magát vonzóvá tenni, hogy a kétmagos processzorral működő iPhone 6 Plus-szal szemben nyolcmagos erőforrást biztosított a felhasználóknak, viszont a mostani teszt arra világított rá, hogy még ez a magabiztos különbség sem volt elég a győzelemre.

shutterstock_216830821.jpg

A grafikus teljesítmény összemérése során ugyanis az AppleInsider egymásnak ugrasztotta a fentebb említettek mellett az S5-öt, a Note 3 Qual-t, a Note 3 Exynos-t, a Note 4 Exynos-t, a HTC One M8-at, valamint az Apple korábbi termékeit (az 5s-t és a sima 6-ost).

Az világos, hogy az előző bekezdésben felsoroltak nem tudták megszorítani az iPhone 6 Plus-t, de az már meglepő, hogy erre a Galaxy Note 4 sem volt képes.

Ugyanaz a kategória, nem ugyanaz a szint?

Miközben az iPhone 6 Plus natív felbontáson szimplán rosszul teljesített, addig a Galaxy Note 4 esetében az élmény a zéróval konvergált, aminek az az oka, hogy a Samsung kijelzőfejlesztései egy kicsit átugrották a processzorok fejlődését, ezért a telefon hamar akadozni kezd, amikor játékokat használunk rajta.

Az Apple bár lassabban emeli meg az eszközök felbontását, viszont a cégnél inkább úgy döntöttek, hogy az 1080p-s kijelző helyett egy fogyasztásban és megbízhatóságban is barátibb megoldást választanak.

Egy korábbi teszt ráadásul azt is megmutatta, hogy az iPhone 6 Plus feleannyi RAM-mal is gyorsabb teljesítményre volt képes, mint a kategória androidos telefonjai, vagyis nem számít semmit, hogy a riválisok papíron jobbak.

A bejegyzés trackback címe:

https://almavedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr107589176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása