Almavédelem

Kínában tarol az iPhone

2015. augusztus 05. - naturevic

Tény, hogy Kína hatalmas piac valamennyi gyártó számára – nem csupán az Apple nyomul ott ezerrel, de kivétel nélkül az összes informatikai cég is. Bármilyen kis szeletet szakít ugyanis valaki az ottani tortából, az szép bevételt és egyben profitot hozhat neki, és úgy tűnik, az iPhone jó úton halad afelé, hogy mindent vigyen a hatalmas ázsiai országban.

A középosztályt célozzák

Az Apple elsősorban a középosztályt célozza Kínában, ami rohamos tempóban bővül – egy friss tanulmány azt vetíti előre, hogy ez a viszonylag tehetős, és költeni is hajlandó réteg az elkövetkezendő tíz évben a mostani tizennégy százalékról ötven százalék fölé emelkedik, ami elképesztő fejlődésnek számít. Ezért is választotta az Apple azt a stratégiát, hogy különösen nagy hangsúlyt fektet Kínára, hiszen már most is ez az ország az egyik legnagyobb piaca, a határ pedig a csillagos ég.

shutterstock_218424391.jpg

Kép: Lewis Tse Pui Lung / Shutterstock.com 

Rohamtempóban bővül a piac

Bár az Apple még csúcstartó az Egyesült Államokban, a kínai eladások első és második negyedéves adatai alapján az a trend hamarosan megfordulhat, és az ázsiai ország veheti át a vezető szerepet. Nem is csoda, hiszen ebben az évben az Apple bevétele már most megduplázódott, és ki tudja, mit tartogat még a hátralévő hat hónap.

Nagy kijelző és LTE

Hogy miért is szeretik a kínaiak annyira az iPhone-okat? Valószínűleg ugyanazért, mint bárki más – a nagy kijelző, valamint a gyors adatátviteli sebesség miatt. Tény azonban, hogy ezen a téren még van hová fejlődniük a szolgáltatóknak, az LTE-hez ugyanis csak a lakosság alig egytizede fér hozzá, szóval van még teendő bőven.

Mindeközben Pekingben

Azért az élet Kínában sem fenékig tejfel az Apple számára, különösen a legutóbbi incidens után, a hatóságok ugyanis egy májusi razzia során hamis iPhone-okat foglaltak le egy pekingi illegális gyárban. Az üzemet azóta már bezárták, és több embert is őrizetbe vettek, de hogy mekkora a kár pontosan, arról csak becslések léteznek: ezek szerint 41 ezer hamisítványt készítettek 19 millió dollár értékben.

<a href="http://www.shutterstock.com/gallery-1006097p1.html?cr=00&pl=edit-00">Lewis Tse Pui Lung</a> / <a href="http://www.shutterstock.com/editorial?cr=00&pl=edit-00">Shutterstock.com</a>

A bejegyzés trackback címe:

https://almavedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr887681126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása